HeerenEén 18 mei

Bou Verhoeff

Heeren,

Woensdag 18 mei hadden de Heeren van groep één de eerste avond vanaf de witte tees. Op hole 1 bleek meteen dat dit een extra element in de wedstrijd zou brengen.
Veel ballen gingen in het water of  buiten de baan.

filmpjes van alle afslagen van wit op één  

Meteen realiseerden de meeste spelers zich dat het deze avond een serieuze zaak zou zijn. Men concentreerde zich extra, liet het idee varen dat de greens in regular gehaald zouden moeten worden maar dat het resultaat voorop zou moeten staan.

Dit had als gevolg dat men zich vastbeet in de tegenspeler, vocht voor elk punt en over het algemeen niet probeerde hele mooie ballen te slaan.
Zonder daarbij uit het oog te verliezen dat sportiviteit voorop staat en het er vooral om gaat dat iedereen een fijne avond heeft.

Walter en Joop beten de spits af in een tweebal.
Zij steunden elkaar in de baan waar mogelijk, hielden elkaar steeds in evenwicht.
Dit kwam ook in de stand tot uitdrukking, het werd een overtuigende puntendeling.

Leen en Engel gunden elkaar vrijwel niets, ze deelden slechts één hole en wonnen er elk vier, voor beiden een mooi resultaat.

Fred, Chris en Raymond speelden in een driebal en ook daar viel op hoe ze elkaar ondersteunden.

link naar de driebal-fotostrip

Opvallend deze avond was ook hoe aandachtig de spelers elkaars balvlucht volgden.
Ondank de extra moeilijke baan ging er vrijwel geen bal verloren.

De laatste flight met Rene, Gerard, Paul en Rut presteerden het om op hole 6 alle vier hun bal vanaf de witte tee op de green te krijgen.  In de zes flights voor hen was dit nog geen speler gelukt.

 

De Neary op hole 3 ging deze avond naar Gerard Scholten, die ook met de dagprijs voor de grootste overwinning naar huis ging.
Dat zijn voor hem drie prijzen in de laatste twee ronden, voorwaar een teken dat hij in grote vorm verkeert. Zijn jaarlijkse trainingskamp in de zon heeft hem veel goed gedaan.

De volgende ronde op 1 juni is nog in de vertrouwde setting, waarna vanaf 15 juni de twee groepen zes weken tegen elkaar zullen spelen.

Uitslag