Heeren Oneven 29 augustus

Dirk Fortuin

HEEREN,

Deze woensdag gingen de paraplus voor het eerst in lange tijd weer eens uit de tas.
De eerste flights speelden verschillende holes in ouderwets Nederlands weer, flink buitje met lekker wat wind.

Hans van Brero keek voor de wedstrijd nog even terug op de vorige ronde, waarin hij gehaast over de baan ging, niet in zijn spel kwam en volledig werd ingemaakt.
Niet ten onrechte schatte hij in dat hij toen kanshebber was geweest voor de bal van de week als hij de prijsuitreiking af had kunnen wachten.
Deze week was hij een stuk relaxter, toonde op hole 6 bij een moeilijke aproach over welke fluwelen techniek hij beschikt, redde zijn par met een put van een meter of 4 en halfde daarmee de hole.
Op hole 4 was Hans degene die de bal het dichtst bij de hole wist te krijgen en daarmee won hij de neary.
Als hij ontspannen is dan is hij tot veel in staat.

Zijn tegenstander van deze avond ging daar helemaal in mee. Rene sloeg zijn bal vanuit de moeilijkst liggingen steeds weer in kansrijke positie en won deze partij uiteindelijk met 3 up.

Deze avond was zorgde Peter van der Storm ervoor dat hij serieus als outsider gaat worden gezien op 3 oktober.
Hij speelde deze keer tegen twee spelers en niet de minste.
Op hole 7 was de stand in beide partijen gelijk, waarop hij vervolgens birdie maakte op zowel hole 8 als hole 9.
Kees en Rut waren niet echt met stomheid geslagen, integendeel op hole 10 raakten ze maar niet uitgepraat over wat hen was overkomen.
Peter ging door deze mooie partij terecht met de bal van de week naar huis, als hij deze vorm vasthoudt kunnen er nog mooie dingen gebeuren.

Eric Maessen ging deze keer met de dagprijs naar huis, hij had duidelijk de vorm te pakken en Henk van Gog deze keer niet.
Met 5 up trok Eric aan het langste eind en zijn naam wordt bijgeschreven op de lijst van dagwinnaars.

Kanshebbers:

Na deze ronde staat Peter van der Storm op 17 punten en doet serieus mee in de top van het klassement.
Ook Peter Bruining staat er goed voor met 16 punten, maar door een wat knullige planning van zijn vakantie is hij niet in staat om die mooie uitgangspositie in de laatste ronde nog te verbeteren.
Gerard Scholten staat ook op 16 punten, hij is momenteel geblesseerd maar er is een kans dat hij nog punten kan pakken in de laatste ronde.

Ook de strijd om de Aad van de Hoek trofee is hevig, er worden de meest onwaarschijnlijke truckjes uitgehaald om maar buiten de punten te blijven.
Ook   hier is de laatste ronde nog veel te winnen, het wordt de 12e weer een hete avond.

 

uitslag
stand