HeerenMatchplay 21 april

P.Bruining

Heeren,
Dan is het dinsdag 20 april, de dag voor de start van de Heeren Matchplay 2021, een veelbelovende, heerlijke en zelfs bijna voorjaarsachtige dag tot in de latere uurtjes, dan hoop je als wedco dat dat in elk geval tot en met de volgende zo mag blijven.
IJdele hoop, april trekt zich daar niets van aan en wrijft dat er lekker in met windkracht 5 uit de zeer frisse windrichting NNO hetgeen een gevoelstemperatuur van 2 graden veroorzaakte. Maarrrr, met een zonnetje, dat dan weer wel.
 
De eerste flight

Het maken van de 1e flight indeling van de competitie op de zondag is altijd een genoegen. Even naar de handicaps kijken en dan leuke en gelijkwaardige koppels samenstellen. Hebben we dan ook nog de mazzel van 24 deelnemers om 6 complete flights te formeren, dan heet dat kortom een perfecte zondagmiddag.
Eén schoonheidsfoutje verstoort die euforie, Peter Smits was wel ingedeeld, maar nog niet aangemeld, en weg is de mazzel.

Daarom ging klokslag 17:24 de eerste flight als 3-bal van start. Jan Willem wist 2 ½ hole van Bou te winnen, waarop Bou niet kon achterblijven en weer met 2 ½ hole van Martin wist te verliezen. Dirk heeft, na al die maanden wachten, de eerste afslagen van deze flight fotografisch voor de analen vastgelegd.

 

Neary

De eerste neary stond zoals gebruikelijk op hole 1, maar met deze wind bleek het voor geen van de ‘Evenaren’ mogelijk de green met de eerste slag te bereiken. Eric Maessen zijn afslag bereikte naar verluid wel de afstand, echter in verticale richting. Was de balvlucht horizontaal geweest, had hij ongetwijfeld de wijn verdiend.
Ook in de baan was de wind regelmatig een geduchte extra opponent. Ballen vlogen uw, voor zijn verslag rondkijkende wedco, regelmatig om de oren. Maar als er een prijs zou zijn voor de afzwaaier van de avond, zou onze voorzitter Hans die verdienen met zijn fantastische afslag op 8 die op het pad van 5 eindigde.

 

Scores

Er werd opvallend serieus gespeeld hetgeen blijkt ook uit de scores met maar liefst vier partijen die eindigden in 1-up, vier met 2-up en drie met 3-up. Uit alles bleek dat de Heeren elkaar te lang hebben moeten missen.
Dit gemis wordt heel duidelijk zichtbaar op de foto van Michiel en Peter Specker op de green van 6. Hun ballen konden niet dichter bij elkaar landen; als dat geen echte golfvriendschap is?
Ondanks zijn nieuwe handicap van -2.2 moest Ralph deze avond in Werner zijn meerdere herkennen. Werner was deze avond met 5up tevens de beste matchplayer.

 

Catering

Slechts een zeer beperkt aantal deelnemers heeft wat te eten besteld. Blijkbaar zijn hun partners bereid al vroeg een maaltijd klaar te maken. Voor de volgende speelavond 5 mei komen wij samen met Marion met een ander voorstel om het thuisfront indien mogelijk daarvan te ontlasten.
Na binnenkomst van de laatste flight waren Paula en Marion nog enige tijd aanwezig, zodat er ondanks de kou nog wat nagepraat en gedronken kon worden.

Daarom alles bij elkaar een mooie start van de HeerenMatchplay 2021.

Uitslag