De Zandvoortse Masters 2022

Peter Bruining

In ons landje is het klimatologisch hollen of stilstaan. Ben je als organisatie normaliter druk bezig met het volgen van Buienradar om de regenbuien, stormen en erger in de gaten te houden, moeten wij momenteel, en zeker voor afgelopen zaterdag rekening houden met extreme warmte en de bijbehorende risico’s.
Onze golfers tonen zich echter echte bikkels: geen één afzegging, iedereen strijdlustig aanwezig.
Na de ontvangst met koffie of thee en een heerlijk fris stukje kwarktaart (Marion had zichzelf weer overtroffen) en wat kleine flight wijzigingen ging de eerste flight klokslag 12:48 van start. Alle spelers werden uit voorzorg tegen uitdroging voorzien van een extra lekker koel flesje water.

Natuurlijk werden de starts vastgelegd als bewijs voor de wedstrijddeelname en het nageslacht. Zowel Hein met als back-up Roel hebben alle flights gefotografeerd. Omdat plaatjes tegenwoordig meer zeggen dan tekst zal Dirk een mooi “fotoboekje” op de site plaatsen.

Fotoalbum van de teebox
klik hier

2022 Unicum!
DeZandvoortse stoomt op in de vaart der volkeren en had daarom besloten enkele bijzondere verrichtingen genderneutraal te beoordelen. Wat? Hoe dan? Het was menigeen in eerste instantie niet meteen geheel duidelijk, maar de tweary op 4 zowel als de neary op 7 waren genderneutraal. Gelijk voor dames, heren en alle lhbtqia+ varianten, en zo is het dan ook verdeeld. Hoe 2022 kun je als club zijn? Maartje Loos scoorde de neary en de tweary was voor Henk Morang. Beiden kregen hiervoor een doos ballen, aangeboden door Garage van Honschoten cq Roel Hoedt.

De Wedstrijd
Uiteindelijk zou in de 2e Flight de strijd voor het Heren jasje beslist gaan worden. Kees en Werner bleken vrijwel de gehele wedstrijd volledig aan elkaar gewaagd te zijn. Kees speelde geweldig ….. tot hole 7, daar ging het even verkeerd. De druk of de warmte werd hem waarschijnlijk net even te veel. Werner wist net iets beter om te gaan met dezelfde warmte en dezelfde druk. Met als resultaat dat Kees binnen kwam met 28 en Werner met 27 slagen. Werner mag dus een heel jaar lang trots op het groene ‘Masters’ jasje passen, Kees kreeg voor zijn 2e plaats een tegoedbon voor een heerlijke maaltijd van Toko-Vonn. Beiden van harte gefeliciteerd.

 

Bij de dames werd de wedstrijd niet tijdens de reguliere 9 holes beslist en was een shoot-out nodig.  Tanja, zowel als Anne hadden 28 slagen. Dus met z’n allen op weg naar hole 1. Anne had de eer en mocht als eerste afslaan. De druk, de toegenomen warmte door haar warme werk bij de toegevoegde speedgolf challenge, zorgde ervoor dat zelfs haar bal verkoeling ging opzoeken. Tanja sloeg, zoals wij van haar gewend zijn, haar bal mooi en beheerst midden op de fairway. Anne heeft nog 2 pogingen gedaan, maar dit was tegen een ontketende Tanja niet voldoende. Hiermee is Tanja voor de 2e keer de trotse bezitsters van het groene jasje. Anne kan zichzelf en Dirk wel trakteren op een fijne maaltijd van Toko-Vonn. Van harte gefeliciteerd!

 

Speed-golf challenge
Dan was er nog de speed-golf challenge: Hoeveel ballen kun je binnen één minuut naar en in een vak van 4×4 meter op 40 meter afstand van de tee slaan. De speler was verplicht iedere bal opnieuw op een tee plaatsen. Met dit laatste hadden nogal wat golfers problemen, maar ook de bal in een vak van 16 vierkante meter laten landen was weinigen gegeven. Wonderlijk dat velen tijd verloren door hun bal na te blijven kijken. Scoren met maximaal één balletje was veruit favoriet bij zowel de dames als de heren.

Fotoalbum Speedgolf
klik hier

Zes heren wisten één bal te scoren en alleen Robert Mentjox steeg daar bovenuit en wist drie ballen op de juiste plaats te laten landen. Hij won daarmee het mooie Pulsar horloge. Bij de dames wisten vier dames er één bal te plaatsen. Eén daarvan, Vonny, moest naar haar Toko, daarmee waren er nog drie dames over voor de verdere strijd. Deze drie waren echter niet te bewegen om een ultieme tweede poging te wagen, zij kozen voor een ouderwetse verloting. Roel schreef als substituut notaris en equivalent voor betrouwbaar een getal onder de tien op en raden maar. Meteen in de eerste ronde won Anne het Pulsar horloge, Tanja en Maria wonnen allebei een zilveren armband van DjiDji. Horloges en sieraden zijn weer afkomstig uit de collecties van Niestadt-Juweliers – Lisse.

Nazit
Adam Spoor verzorgde wat nostalgische ballades met voor hem ook wat nieuws naast zijn meer bekende repertoire. Meestal speelt hij binnen zitten de meeste mensen buiten. Nu kozen veel mensen voor de relatieve koelte binnen het clubhuis en zocht de rest buiten zo veel mogelijk schaduw. Het is bijzonder hoeveel mensen er aan twee tafels onder één parasol kunnen zitten.
Daarna kwamen de plankjes binnen met allerlei heerlijke gerechtjes van gehaktballetje tot stukjes stokbrood met tonijn. Het was gelukkig en zichtbaar dat na zo’n warm rondje golf de eet- en dranklust niet verdwenen waren.

 

Rest mij de vrijwilligers Anne, Gaby, Elly, Aad en Rob, Hein voor zijn fotowerk en natuurlijk de brigade van The Dunes, Marion, Paula, Caroline, Yvette en Paul weer hartelijk te bedanken.
Tot de Masters 2023

Peter Bruining

Fotoalbum van de Masters
klik hier