Dauwtrappen Na afloop

Rob Hogenkamp

Het is 18 mei, even na 5 uur in de ochtend, de meeste mensen liggen nog in hun mandje, flora en fauna zijn nog in ruste, maar het wordt geen donderdag als alle andere donderdagen, wel nee! Het is Hemelvaartsdag en dan moet een aantal prettig gestoorde Zandvoorters zo nodig DAUWTRAPPEN: Golfen bij het krieken van deze dag, dan moet je er dus vroeg bij zijn.

Uiteraard worden zij niet met een koude start en zonder de nodige proviandering de baan in gestuurd, de organisatie had voor de 34 spelers koffie en thee met Belgisch speculaasje klaar staan, voor ieder een lunchpakket met broodjes, krentenbol, zoete snack, vruchtensap, water en fruit. Dit in de avond en nachtelijke uren gesmeerd en ingepakt door de smeerploeg, Marina, Carla, Ingrid en Elly.

Met aangename golfcondities, een prima baan, goede temperatuur en een opkomende zon werd het A en B parcours van Spaarnwoude gespeeld.

Bij terugkomst kaarten uitrekenen en inleveren bij Fred Loos en Rene Witte voor de rechtvaardige controle en bepaling van de uitslag volgens het Stableford systeem.

De meeste spelers bleken qua punten tussen de beste en de minst goede te zitten, dus beperken wij ons hier tot die extremen.

Bij de dames was Gabrielle Wansink degene die net na de een na laatste kwam, bij de heren was dat Fred Loos.

Op een derde plaats kwamen Marielle Koppenol (34pt) en Martin Spaans (33pt), op de tweede plaats Brigitte van Heeswijk (39pt) en Ko Knol (35pt) en de glorieuze winnaars van deze editie zijn Vonny Djamal (40pt) en Robert Makkelie (39pt) geworden.

 klik naar het fotoalbum

 

De prijzen voor the longest drive gingen naar Marjo Kuilman en Robert Mentjox.

Voor alle winnaars waren er weer een fraaie en royale prijzen variërend van een Toko Vonn bon, greenfee van Spaarnwoude, sieraden van R&C Diamonds, Peter Bruining bv en kledingbon van Pim vd Berg van Schulte Herenmode. Van Peter kregen alle spelers ook een fraaie lichtmetalen thermosfles, gesponsord door Schulte Herenmode.

De broodjes werden gesponsord door Raymond Timmer, die er zelf niet bij kon zijn wegens verblijf in Spanje, de stakker!

Alle winnaars gefeliciteerd en alle sponsoren hartelijk bedankt!

Met dank aan het dauwtrapteam voor de weer uitstekende en complete organisatie van dit   dauwtrapevenement 2023.