Damesmatchplay 31 mei

Elly den Dunnen

Hemelvaart weekend, voor vele een lui weekend maar voor heel veel dames was dit niet weggelegd. Omdat Peter Bruining en Fred Loos al 19 jaar het dauwtrappen organiseren is het een must om daar aan mee te doen. Om 04.00 uur op om om 05.30 uur te gaan spelen op Spaarnwoude, de A en B holes.

Peter doet er van alles aan om hiervoor reclame te maken. Hij heeft zelfs Rijkswaterstaat zover gekregen om boven de snelwegen de matrixborden te voorzien van de tekst “van A naar B (beter). Dit om vooral de niet uitgeslapen spelers de weg te wijzen op Spaarnwoude.

                       Noordwijkse

Direct na het dauwtrappen door naar de Noordwijkse om kleindochter te volgen op het NK Dames. 18 Holes door de schitterende duinen van de Noordwijkse. Ook op vrijdag eerst naar de Noordwijkse om kleindochter te volgen. Daarna op tijd naar The Dunes om zelf de Damesmatchplay te spelen. Gelukkig was Barbara zou bereidwillig om de plaats van Anne in te nemen die een familiereünie had. Ook best wel een heftig en gezellig  weekend voor Anne.

Door de vele vrije dagen achter elkaar waren een aantal dames op een korte vakantietrip. Uiteindelijk gingen er 4 volle flights de baan in. Met wat organisatorische aanpassingen ging het toch nog goed komen.

Cora, door haar drukke leven, speelde voor het eerst mee en dat heeft Carla geweten. Als een tank  ging Cora door de baan en slechts een hole all square afstaan. Dat was slechts een hole, Marina en Irene sloten hun totale wedstrijd af met een all square.  Tanja en Lillian bleken onderling elkaar wel aan te kunnen. Dit keer trok Lillian aan het langste eind. Carol, net  50 jaar getrouwd, hielt de 5 in de uitslag en won met 5,5 tegen 3,5.

Ook in de partijen Ingrid/Anita en Mieke/Marjo werden de punten gedeeld. Elly en Louisa haalden de puntjes binnen. Op naar de nazit waar een ieder genoot van het bestelde drankje of hapje.

Cora werd de dag winnares en won haar prijs . Barbara wist op hole 7 de bal het dichts bij de vlag te krijgen.

Even het vervolg van de kleindochter. Op zaterdag moest zij 2x 18 holes lopen. De eerste ronde konden we volgen. Door naar andere kleindochter die haar verjaardag vierde en toen naar huis. Pffffffffffffff het was me het weekendje wel.

O ja, kleindochter werd 6e op het NK. Wij zijn trots en vooral moe.

Klik voor Uitslag

Klik voor stand