Clubkampioenschap 2021 *

P.Bruining

Het kampioenschap werd gespeeld over twee zaterdagen: op 9 oktober de voorronde van 9 holes en op 16 oktober de finale over 18 holes. Na de voorronde hadden zich 9 dames en 19 heren voor de finale gekwalificeerd. De leiding was weer in handen van de geroutineerde wedco’s Rob Loos en Aad Twisk. Bij binnenkomst werden de scores gelijk verwerkt en geprojecteerd, zodat iedereen onmiddellijk kon zien of er hoop of juist teleurstelling op zijn plaats was.

Door de bij eenieder bekende redenen was het kampioenschap in 2020 komen te vervallen, daarom aanleiding voldoende om deze keer er een extra feestelijke uitvoering van te maken. Dat de keel en de maag daarbij een grote rol spelen moge duidelijk zijn. Daarom was er na afloop extra veel zorg voor de consumptieve en culinaire verzorging van zowel spelers als belangstellende leden en supporters. Het team van de Dunes voor de bediening en Marion als stuwende kracht van de keuken brigade.

Maar eerst de wedstrijden.
Zowel de voorronde als de finale dag werden verwend met uitstekend golf weer. Droog, niet te veel wind, niet te warm, niet te koud: heel dicht bij perfect dus!

De spelers leken alle extra gemotiveerd om het beste uit haar- en zichzelf naar boven te halen, zeker nu er een jaar eerder een kans ontnomen was om clubkampioen te worden; uiteindelijk het hoogste haalbare in het leven van de clubspeler. De druk was en de lat lag hoog en de strijd geweldig spannend. De spelvorm zonder handicap verrekening laat in elk geval de beste spelers over beide dagen hoog eindigen en uiteindelijk winnen.
Naast een aantal bekende namen in de voorhoedes bij de dames en de heren, ontbraken er toch ook enkele potentiële kanshebbers hoog in de top en waren er spelers naar voren gekomen van wie dat bij voorbaat niet verwacht werd.

Bij de dames eindigde Mieke Termeulen op de 3° plaats, Vonny Djamal op de 2° plaats en is Barbara Koopman de nieuwe Clubkampioen 2021!
Bij de heren eindigde Gérard Scholten op de 3° plaats, Diederik Knol op de 2° plaats en mag Martin Spaans zich Clubkampioen 2021 noemen.

Beide nieuwe clubkampioenen: van harte gefeliciteerd! Zij zullen binnenkort hun naam op de de bekers gegraveerd krijgen en die ook op de daarvoor bestemde borden in het clubhuis in ‘goudletters’ zien stralen. Alle andere bezoekers kunnen de vermeldingen op de borden ook zien en wellicht zal het velen inspireren volgend jaar (weer) met extra motivatie mee te doen.

Daarnaast kregen de kampioenen de exclusieve zilveren Club Marker en een mini trofee om in de eigen prijzenkast te zetten.

Voorwaar een mooie afsluiting van een bijzonder clubjaar met dank voor de greenkeepers die de baan inclusief de back-tee’s op vrijdag finale waardig hebben gemaakt en natuurlijk ook onze complimenten voor de horeca medewerksters, die mede voor een gezellige en verzorgde dag hebben gezorgd.

 

Einduitslag