Carla van Dam winnares Damesmatchplay

Elly den Dunnen

Winnares Carla van Dam

Het was een bijzonder jaar voor de Damesmatchplay. De start van de competitie ging nog onder strenge coronaregels. Er mocht na afloop niet gezamenlijk worden gegeten, een unieke traditie bij de Damesmatchplay.

Lopende de competitie werden de coronaregels versoepeld en mochten we weer, zij het aan tafels van 4, gezellig nagenieten van de gespeelde wedstrijd. Donkere wolken pakten zich echter samen boven de vrijdagavond.

Het zomer weer nam de competitie over en voor het eerst moest er om weer technische redenen een wedstrijd worden afgelast. Wat bleef was de gezellige nazit ook na een niet gespeelde wedstrijd.  De donkere wolken bleven hangen boven de vrijdagavond. Op vrijdag 13 augustus werd Louisa van der Woude tijdens de Damesmatchplay wedstrijd onwel en ondanks reanimatie bleek Louisa te zijn overleden.

Waterlandse Golfbaan

Mede door de Dutch Grand Prix konden er geen wedstrijden meer worden gespeeld en op vrijdag  10 september werd de finale gespeeld op de schitterende Waterlandse golfbaan. Een bescheiden aantal finalisten namen hieraan deel met als inzet het kampioenschap Damesmatchplay 2021. Twee kandidaten konden deze eer nog winnen, Tanja van Dooren en Carla van Dam.

Peter, Dirk en Hein

Onder een stralend zonnetje werd gestart door de dames, voorafgegaan door de ondersteunende heren Peter, hoofdsponsor van de Damesmatchplay finale, Dirk en Hein als technische begeleiding.

In de eerste flight, een driebal, moest Gabrielle het opnemen tegen de toch wat grotere dames Angela en Elly. Het bewijs is geleverd, lengte maakt niets uit, Gabrielle wist van Angela te winnen met 6 up en speelden gelijk tegen Elly. Met haar score van 6 up wist Gabrielle tevens de dagprijs binnen te halen.

Marjo en Ingrid wisten in de tweede flight hun partij overtuigend te winnen met respectievelijk 5 en 3 up. Tot slot ging de kampioenen flight de baan in.

Kijk je naar het verschil in handicap dan zou op basis hiervan Tanja het voordeel hebben. Door de 75% handicapverrekening moest Tanja op 6 holes een slag toegeven, een zware klus. Halverwege de wedstrijd werden alle spelers nog aan de donkere wolken herinnerd en ging de hemelpoort 10 minuten open en kwam de regen met bakken naar beneden. Gelukkig bleven de bakken boven en werden alle deelnemers even onder de douche gezet.

Na de korte onderbreking ging ook de kampioenen flight waarin ook Irene en Hermine streden om de derde plaats, verder. Tanja en Carla deelde de eerste hole en toen zag Carla het licht. Maar liefst 5 holes wist zij achter elkaar te winnen, genoeg om zich te mogen uitroepen tot de winnares van de Damesmatchplay 2021. Commentaar van Tanja hierop was dat Carla de sterren van de hemel had gespeeld en zij niets kon afdingen op deze geweldige prestatie. Hermine wist met een krappe overwinning van 1 up van Irene te winnen doch deze overwinning bracht haar niet de derde plaats. Die ging op basis van de scores naar Marjo.

De laatste hole

Eerste felicitaties

Blij

Tijd om aan de gezellige nazit te beginnen, het diner en de prijsuitreiking. Elly en Anne reikten in een duo presentatie de prijzen uit. Als eersten werden de “ondersteunende Heren” in het zonnetje gezet met een heerlijk flesje wijn. Hun onderlinge stableford wedstrijd werd gewonnen door Hein met Peter op een goede tweede plaats en derde werd Dirk.

De neary was voor Marja en de tweary werd heel knap geslagen door Hermine.

Tot slot……….tetteretet, de winnares van de Damesmatchplay competitie, Carla van Dam. Zij kreeg uit handen van de duo presentatrices de wisselprijs en de handgemaakte zilveren golfbal, bijna vallend in de houten hole. Carla nam zichtbaar ontroerd deze prijzen in ontvangst en bedankten iedereen hiervoor met een dankwoordje en een drankje.

Kampioen 2021

Tanja van Dooren 2e plaats

Marjo Kuilman 3e plaats

Het was een bijzonder jaar waarbij Peter namens het bestuur een oproep deed om de komende nieuwe competitie met meer dames te laten spelen.

Dames, namens de Wedco Anne en Elly hopen wij dat de donkere wolken wegblijven en volgend jaar weer gezellig op de vrijdagavond te gaan golfen.

Eindstand    Uitslag

Nog wat foto’s