Afscheid Aad en Helmy Donderdag

Hein den Dunnen

De gebruikelijke wedstrijd op donderdagmiddag  had een blije een droevige kant. Blij omdat Aad na zijn operatie weer in staat was om, samen met Helmy,  “zijn laatste wedstrijd” als Wedco te leiden. Bedroefd omdat het voor beide de laatste wedstrijd zou worden.  Voordeel is dat je in de laatste wedstrijd de uitvoering van de wedstrijd mag overlaten aan Ton en Marjan. Deze twee hadden toch al veel werk verricht tijdens de afwezigheid van Aad en Helmy. Zij zouden hiervoor later in het zonnetje worden gezet.

We ontkomen er niet aan om eerst even te starten met de  wedstrijd. Of het door de naderende regen kwam, de wind of de gedachten aan de laatste wedstrijd van Aad en Helmy, de uitslagen waren niet echt denderend. Het aantal stableford punten dat bij elkaar werd geslagen varieerden van 23 tot 34 punten.

Dit alles werd snel vergeten toen iedereen binnen kwam en getrakteerd werd op een bittergarnituur en twee consumpties.  Door Anne Hillebrand en Hein den Dunnen, die onze voorzitter waarnam in verband met zijn vakantie, werd terug gekeken op het ruim 10 jaar Wedcoschap van Aad. In die ruim 10 jaar heeft Aad meer dan 500 wedstrijden georganiseerd, 18.000 kaarten gemaakt en wat voor een kaarten.

Aad had zelf de mogelijkheid om zijn kaarten te maken. De spelers werden verwend met hun actuele handicap en het aantal slagen die per hole waren toegekend. Zijn computerprogramma haalde feilloos de fouten, sorry de vergissingen, uit de wedstrijdkaarten en spuugde na verwerking van alle gegevens de eindstand eruit.

Hier kwamen we toch voor, of was het voor de voortreffelijke wijnen die Aad elke keer weer op de kop wist te tikken. Hein,  refereerden nog  aan de vrouwen die Aad assisteerden tijdens zijn Wedco schap. Kennelijk was hij daar erg blij mee gezien de blos die op zijn wangen verscheen. Het bestuur dankten Aad voor zijn inzet voor de club met en fantastische wijn en thuis was al een grote bos bloemen bezorgd.

Helmy glom bij het aanhoren van zoveel aandacht. Altijd was Helmy bereid om met name de flightindeling te maken, op de site te zetten en de wijzigingen daarop direct aan te passen. Helmy gaat terug naar Limburg, Maastricht en zei nog vaak te denken aan de geweldige leuke tijd die ze bij de golfclub had gehad. Ook Helmy werd namens het bestuur bedankt met een mooi boeket voor haar inzet voor de club.

Carla van Dam nam namens de spelers het woord over en had haar speech goed voorbereid. Zij ging met name in op  de tijd dat Aad als Wedco werkzaam was en vooral met wie. Ook al het werk die Aad er aan had. Namens de spelers van de Donderdag overhandigden zij twee Zandvoortse pakketten met allerlei Zandvoortse producten erin. De toespraak werd met een dankwoord aan Aad en Helmy onder een warm applaus van alle deelnemers, afgesloten. Dat dacht je maar. Ook de twee “vervangers” voor Aad en Helmy werden in het zonnetje gezet met een mooi boeket.

Tot slot mocht Aad voor het laatst de prijzen uitreiken aan de winnaars van deze dag. Elly en Lillian werden respectievelijk 1 en 2 en de heren Ko en Leen wisten  beiden 34 punten binnen te halen, waarbij Ko de laatste 6 holes beter had gescoorden dus 1 werd. De tweary op 3 ging naar Marjan en op 7 naar Kees.

Zo Aad en Helmy het zit erop. De nieuwe Wedco, Aad Twisk en Rob Loos, waren beiden aanwezig en nemen het stokje over. Benieuwd hoe de wind op donderdag gaat waaien.