Wat is een vereniging zonder vrijwilligers

Peter Bruining

Een golfclub wordt pas een vereniging als het meer wordt dan een club met alleen maar leden. De meerwaarde wordt mede bepaald door de wensen van de leden die meer willen dan alleen maar een balletje slaan, èn een aantal leden die daar in wat wil betekenen. Alleen zó komen er bijzondere en soms zelfs feestelijke golfdagen, spannende competities, matchplay wedstrijden en toernooien. Gewone leden die gelukkig elke keer weer klaar staan om dat te organiseren en die hun best doen om het iedereen naar de zin te maken.

Daarom worden deze golfers één keer per jaar in het zonnetje gezet. Was in 2020 het zonnetje verdreven voor onze vijand Corona, dit jaar leken de weergoden niet echt mee te willen werken. Zaterdag de 27ste, een dag met een stevige bries en nogal wat water. Zelfs soms een dreiging van onweer. Ingrediënten die de nodige telefoontjes over en weer veroorzaakten. De Wedco ging intussen onverschrokken door met de voorbereidingen, optimistische bikkels als zij zijn, want Buienradar kennen zij slechts als slechte raadgever. Terecht, klokslag 14:00 uur werd het droog en konden onze vrijwilligers en sponsors dobbelen voor de flightindeling, een leuke vondst van de dienstdoende Wedco’s Aad & Rob. Omdat we zo’n beetje de enige diehard golfers in de baan waren, startte iedereen mooi op tijd, liep alles vlot en zo kwamen de flights ook weer vlot achter elkaar binnen. De één wel wat meer verkleumd dan de ander, maar daarvoor stond onze Marion met haar brigade al klaar om de binnenkomers te voorzien van een lekker kopje hete pompoensoep. Tevens zorgde de alcoholische drankjes ook voor enig herstel van de zo nodige lichaamswarmte.

Dit toernooi gaat natuurlijk wel ergens over, want de winnaars krijgen een prachtige glazen wisseltrofee. Na het nodige reken- en correctiewerk waren Anne en Rob eruit.

Aan de neary hoefde ze weinig te rekenen, bij de dames viel die niet (h7), bij de heren wist Ko zijn bal het dichtst bij de hole op 3 neer te leggen, en daar hoort uiteraard een fles wijn bij. Bij de dames waren Elly en Vonn gelijk geëindigd met allebei 28 slagen netto. Echter speelde Vonn de laatste 6 holes beter en mocht zij de trofee met een mooie fles wijn in ontvangst nemen.

Vonny zou Vonny niet zijn als zij niets weg zou willen geven. De fles ging van Vonn naar haar flightgenote Mieke, omdat Mieke volgens Vonn de aller eerlijkste golfster van de middag was. Nu had Elly, buiten haar mooie score en de Olympische gedachte dat meedoen belangrijker is dan winnen, verder geen aandenken. Daarom kreeg zij het flesje wijn dat eigenlijk bij de dames-neary hoorde. Als je niet meer kunt volgen geeft dat niets, want de fles wijn die Roel met netto 27 slagen naast de heren wisseltrofee ontving, ging ook naar Mieke, aangezien Roel geen alcohol drinkt. Conclusie: Mieke is de overall wijn winnares.

Na het officiële deel kon de keuken verder met het walking dinner en een heerlijker saté uitserveren gevolgd door Fish&Chips zonder krant, een stukje kibbeling met frietjes dus. Onnodig te vermelden dat vis moet zwemmen, de drankjes gingen er gelukkig ook soepel in.

Tijdens het heerlijke dessert toonde de vrijwilligers zich terecht vrijgevig door een mooi bedrag te doneren voor Marion en al haar assistenten.

 

Zoals al op de site te lezen is werd het bestuur ook apart nog even in het zonnetje gezet en overladen met complimenten en een mooie doos wijn. Daarvoor onze hartelijke dank.

Tevreden met wat er in de huidige omstandigheden allemaal goed gaat, moeten we toch aan de bak waar het gaat om het afnemend aantal deelnemers aan de diverse competities. Daar gaat het bestuur voortvarend met Paula & Nigel over in gesprek. Intussen worden alle leden verzocht het verenigingsgevoel nog meer te versterken door meer mensen enthousiast te maken en uit te nodigen om mee te doen!

CORONA, ja het moet even: Zoals bekend zijn vanaf dit weekend weer strengere corona regels van toepassing.
Vandaag wilde de 1,5 meter regel nog niet helemaal spontaan lukken, dat zal de komende weken anders moeten, gelukkig met de prettige gedachte dat we in elk geval dagelijks tot 5 uur nog lekker kunnen blijven golfen.
Alle vrijwilligers en sponsors, nogmaals onze dank en graag tot de volgende vrijwilligers dag.
Namens het bestuur van DeZandvoortse,

Peter Bruining