Vraag van de maand juni ’17

 Speler A repareert een pitchmark op zijn putting lijn.
Na het repareren met zijn pitchfork, drukt hij de grond aan met zijn putter.
Volgens speler B mag dit niet.
Wat zeggen de regels
  1. Speler B heeft gelijk, want je mag de putting lijn niet aanraken met een club of met de vlaggenstok je krijgt 2 strafslagen.
  2. Speler B heeft gelijk, want je mag de putting lijn niet aanraken met een club of met de vlaggenstok je krijgt 1 strafslag.
  3. Speler B heeft geen gelijk, want het aandrukken van de grond, ook al is het op de puttinglijn, hoort bij het repareren.
Voor het juiste antwoord scroll naar beneden.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Antwoord 3 is juist.

Het is inderdaad verboden om je putting lijn met je club of vlaggenstok aan te raken,
maar tijdens het repareren mag dat wel.