Verslag NGF Team 1 vrijdag 20 april

Lillian Klaus

De Zandvoortse 1 tegen De Kieviten 2
Wat een prachtige dag, vogels fluiten er lustig op los en de natuur laat zien dat de winter nu echt voorbij is.
Aangekomen bij Ookmeer was de begroeting weer als vanouds Amsterdams hartelijk.
Met een heerlijk kop koffie & cake op het terras zagen wij onze teamgenoten binnen komen en iedereen had er zin in.
Het clubhuis op hoogte

Hans Kerkmman had Roelof Veltman niet direct kunnen wijzen op zijn plek in de strijd tussen deze 2 heren. Hans heeft een ferme swing en dat gaat niet altijd helemaal goed. Hans verrekte een borstspier ( tje) en dat kan verrekte zeer doen.Maar zoals wij Hans kennen heeft hij zijn pijn verbeten en kwam met winst binnen.Hans had wel een leuke “klik”met Roelof, Hans en hij zijn caddie geweest en dat schept een band(je).Hans miste wel zijn maatje van vorige week daar kon Hans gezellig een dikke sigaar mee roken en dat feest ging met Roelof niet op.
3 punten voor Hans en voor de gezelligheid heeft hij Roelof ook een puntje gegeven.

Kees had het moeilijk met dit mooie weer, Kees komt uit Zandvoort en met zo’n stralende  (strand)dag  wil een Zandvoorter naar zee en daar zich vermaken met een emmertje en schepje, helaas moest Kees een golfwedstrijd winnen en dat ging niet zo maar.
Kees zag zand, een bunker nee, 2 bunkers en wist zijn bal van de ene naar de andere bunker te slaan, op zich razend knap maar niet effectief. Ik denk dat Jan Riemerswaal met bewondering naar dit spel heeft gekeken en dacht … dat zou ik ook willen beheersen. Sorry Jan maar dan moet je in Zandvoort wonen en heel wat jaren op het strand oefenen.
2 punten voor Kees en Jan 3 punten.

Werner kwam, zag en overwon en maakt er een beetje gewoonte van om weer een medestander naar het clubhuis te sturen met de stille wenk … zo doen wij dat in Zandvoort, kom maar terug als je spel wat beter is of zou Werner nu al een reputatie hebben van : “Met mij valt niet te spotten broer” Zou zo maar kunnen.
8 punten voor Werner en 0 punten voor Leo.

 Dirk kwam breed lachend aan en maakte kennis met  Margriet Pauw.
Ja, met Pauw als achternaam en Margriet van voren zou je zeggen dat het voor Dirk een (voorjaars) eitje zou moeten zijn. Deze dame mag trots zijn als een Pauw want Dirk liet weten dat haar korte spel veel indruk maakte en dat haar voornaam bij hem ook wel goed zat. Dirk heeft onderweg Margriet een stukje dichter bij de natuur gebracht door zijn kennis over planten en dieren met haar te delen.Margriet wist wel hoe een Margrietje er in de natuur uitziet maar nu weet Margriet zoveel meer over plantjes en bloemetjes. Margriet blij en Dirk ook.
4 punten voor Dirk en 2 punten voor Margriet.

 Gerard had een medestander met de naam Martin Pet en je zou willen dat Martin er met de Pet naar zou gooien maar helaas dat deed Martin niet.Gelijk imponeren, ben lid van de Kieviten en van Rozenstijn ( 9 en 18 holes banen). Gerard dacht : ik heb 2 fietsen, telt dat ook? Martin had een elektrische kar en Gerard niet en dat met het warme weer!Grote, zware watertank mee, uitputtend en vermoeiend maar Gerard laat zie niet voor een karretje spannen en wist toch Martin er van te overtuigen dat winnen voor Martin vandaag geen optie zou zijn..
5 punten voor Gerard en 1 punt voor Martin.

 

Ondergetekende werd voorgesteld aan Bart Smith waarvan Kees wist te melden dat Bart voor zijn “plezier “speelt en af toe links en rechts slaat wanneer dat andersom zou moeten zijn. Sorry Kees je laat je verkeerd informeren. Ja, Bart speelt voor zijn plezier op een 9 holes baan en op een 18 holes baan en daar zit nu juist het venijn. Bart sloeg  ver, heel ver en van de 9 afslagen 8 als een streep naar de green.Bart zag een groot bord op een veld staan met de tekst Vlug en Vaardig en dat vond Bart leuk ja, zo leuk dat hij zijn bal tegen dit bord aanknalde en dat de bal toch nog perfect speelbaar in het veld bleef liggen ondanks de waterpartij die er voor lag.Bart was gezellig , een Heer, wilde zijn kretenbolletjes met mij delen en daar heb ik het bij gelaten. Wij hebben een mooie strijd gestreden, gelachen en af en toe een gesprekje wat iets dieper ging dan een cup.Tijdens de  greensome liet Bart het lange werk over aan Margriet en zag hij er wat moe uit maar dank je wel Bart.
6 punten voor Lillian en 2 punten voor Bart.

 

Greensome uitslagen:

Hans & Gerard  3 punten  Kieviten 5 punten

Werner & Kees   4 punten   Kieviten 0 punten

Dirk & Lillian       4 punten   Kieviten  2 punten

Einduitslag 6 punten voor Zandvoort en 0 voor de Kieviten.

 
In het clubhuis kwam Martin Pet bij mij staan en vroeg:”Wat is er voor nodig om van je te winnen?”. Struikeltouwtje? Nee, dat mag niet.

Kees heeft Ookmeer hartelijk bedankt voor hun gastvrijheid en de Kieviten een drankje aangeboden als troost. 

 

Liemeer en Zeegersloot blazen uit

Het was een topdag. Dank aan iedereen.

Gerard kreeg een app-je dat Zandvoort 2 heeft gewonnen met 4-2 Van harte gefeliciteerd.

Op naar Liemeer.