Verslag NGF Team1 dd 6 april

Lillian Klaus

Voorspel 5 april

Onze uitdaging bij de Kieviten begon op donderdag 05 maart om 14.00 uur samen met onze ( wat pipse) captain Kees … dat heet voorspelen. Het was een zonnige middag en Kees kreeg al snel  een blos op de wangen, het voorspelen ging goed. 
Hoezo een pipse captain? Kees had een bezoek gebracht samen met Wanda aan een goede vriend en deze had appeltaart gebakken, nou ja gebakken. De taart was voor een deel gaar en voor een groot deel niet, daar kon de maag van Kees  niet tegen. Wanda uit haar slaap gehouden en de appeltaart in het toilet gedeponeerd. Kees je weet toch dat je als Captain vlak voor een wedstrijd niet alles en overal kunt eten?
Na afloop even wat gedronken en Gerard bestelde wat hartige  hapjes. Niet echt een goed idee ( voor Kees) deze bedankte  vriendelijk en zag het niet zitten om zijn maag  van een vettig laagje te voorzien.

Wedstrijd  6 april

Gerard had een nare droom en de krachttermen logen er niet om, de droom was gelukkig niet te linken aan golf.
De stress en spanning achter gelaten in de droom en zo fris als een Kievit vroeg uit de veren, autoramen krabben, de hond uitlaten en richting de Kieviten.

Ons team is een TOPteam met als nieuwkomers Werner Koopman en Hans Kerkman. Tanja en Wanda hebben zichzelf op de reservelijst gezet omdat Tanja nog steeds met pijn in haar nek te kampen heeft en Wanda net een operatie achter de rug heeft die gelukkig heel goed is gegaan. Deze dames pakken het later wel weer op.

Iedereen op tijd, Kees als goede coach was iets later en zo hoort het ook … belangrijke mensen komen nooit als eerste binnen. De Kieviten hebben iedereen zeer hartelijk ontvangen met een heerlijk kop koffie en de sterke verhalen vlogen over tafel. Maakt niet uit of je golft of gaat vissen de verhalen zijn en blijven sterk.
De voorzitter van de Kieviten is een man van weinig woorden en hield de motivatie voor alle teams kort doch krachtig en stelde voor een kwartier eerder te beginnen waar niemand bezwaar tegen aantekende.

Hans Kerkman ging met een brede grijns de baan in en dat werkte. Hij had zijn medestander in zijn zak. Hans kwam, zag en overwon. Voorspelen? Nee, niet nodig ik leg de scorekaart van OGZ tegen de scorekaart van de Kieviten en dan weet ik waar ik aan toe ben, volgens Hans en dat was ook zo. Hans laat zich niet gek maken.
Winst voor Hans  6-1

Gerard moest zijn medestander aansporen om de baan in te gaan, zat zeker al wat angst in. Zou Gerard een reputatie hebben? Zou zo maar kunnen  dat medestanders het klamme zweet op het voorhoofd krijgen als ze zien dat ze met, tegen Gerard moeten spelen. Gerard dacht : Die heb ik in mijn zak en kwam na 9 holes met een grijns in het clubhuis.
Winst 6-2

Kees kwam Gerard in de baan tegen en fluisterde 1 up en Gerard liet weten toen al met 3 up lekker te spelen. Kees, een ware captain die zelfs tijdens zijn spel wil weten hoe zijn teamgenoten het doen kon een beetje meer ontspannen  zijn eigen spel spelen.
Kees kreeg daardoor een enorme boost en ging los,  niet te verslaan en kwam het clubhuis binnen met winst 4-2

Dirk, net terug uit Thailand had er zin in, had in Thailand 5 x in de week 27 holes gelopen en zeker 30.000 ballen geslagen ( iets overdreven maar had wel veel gegolfd in een prachtig land met een heerlijk klimaat). Dapper Dirk om zo goed te spelen met deze kou en wind … bikkel.
Dirk kwam binnen met winst 3-1

Werner, een  aanwinst, had er ook duidelijk zin in en dat was te zien, strak in het pak , witte broek, oranje polo en ja, witte wollen muts.
Waarom witte wollen muts? Het was zonnig maar koud, zo koud, voor het gevoel min 10 graden … minstens en windkracht 9 ( voor het gevoel) was iets van windkracht 5 a 6 maar dat maakte Werner niet uit.
Winst ook voor Werner 4-1

Ondergetekende had een medestandster die niet met zich liet sollen (vrouw van de voorzitter) dat zegt al genoeg.
Had met haar afgesproken niet te willen “halven”, het is winst of verlies….punt.
Waarom? Halven telt niet en wat niet telt daar heb je niets aan.
Wij hebben gestreden tot op het bot (ook koud tot op het bot) hebben toch nog 1 hole moeten halven, tja ’t was niet anders.
Kwam het clubhuis in met 4-4 ( wat een taaie)

De Greensome wedstrijd is gestreden door:
Hans Kerkman en Gerard Wortelboer  winst 4-2
Kees van de Bos en Werner Koopman winst 6-2
Dirk Fortuin ( doet zijn naam eer aan) en Lillian Klaus winst 5-2

De eindstand is, winst voor de Zandvoortse  6-0

Geen kievit gezien maar daar was ’t ook te koud voor.

Het was een koude , zonnige dag met een straffe wind maar wij zijn tevreden naar huis gegaan en hebben de Kieviten hartelijk bedankt voor hun goede organisatie en gastvrijheid.
Ik bedank Kees voor zijn inzet en mijn teamgenoten voor de gezellige, sportieve dag.

Nog even dit: Garcia bij The Masters op hole 15 heeft de bal 5 x in het water geslagen….Sorry Garcia maar dat geeft mij hoop…..zou ik ook zo maar kunnen.

Op naar Zegersloot.