Verslag Finale Heerenmatchplay 2017

Hein den Dunnen

Al weken van te voren waarde het golfspook door de straten van Zandvoort en omliggende gemeenten. 4 oktober, normaal gesproken dierendag, maar dit jaar werd er aan dierendag een extra dimensie toegevoegd. De finale Heerenmatchplay op het Rijk van Nijmegen. Als jonge honden stonden ze al te wachten op de Bus van Brouwer uit Noordwijkerhout. Nou wachten was niet het juiste woord, De bus stond om 07.00 uur al klaar om de roedel golfers naar Groesbeek te brengen. Na een tussenstop in Haarlem, waar nog eens 11 tot de tanden toe opgetuigde golfers, hongerig keken om ingeladen te worden. De Bus van Brouwer leek daarna meer op een golfers uitlaatservice die ze naar Groesbeek ging brengen om daar uitgelaten te worden.

Hier krijgt het verhaal een andere wending. Tijdens de reis werden voorbij Utrecht de scorekaarten uitgereikt aan de deelnemers. Blije gezichten van, ik speel met jou. Geen onvertogen woord. Dat tijdens de stop Hans Klok was ingestapt is een ieder ontgaan. Bou, met zijn wervelende haardos in de wind, wist op miraculeuze wijze het restant van de scorekaarten voor de ogen van alle golfers te laten verdwijnen. Helaas is Bou geen Hans Klok dus bleek terug toveren een brug te ver. Met geen mogelijkheid kwamen de kaarten meer boven tafel. Zou Bou dat ook met onze wisseltrofee hebben gedaan?

De samenstelling van de finale Heerenmatchplay werd zoals gebruikelijk geloot. Het lot koppelde Peter tegen Gerard en Henk tegen Martin. De Groesbeekse lus van Het Rijk van Nijmegen leek inmiddels wel op het circuit van Zandvoort. Met 11 Buggy’s in de baan werd om 11.58 uur de eerste flight weggeschoten. Als ware Max Verstappens schoten de deelnemers weg. Al na de eerste hole bleek het met de snelheid wel mee te vallen en op het soms smalle circuit was inhalen onmogelijk.

De ballen vlogen vrolijk door de lucht van hole naar hole, begeleid door een schitterend licht zonnetje en een prima temperatuur. Ja, de  Wedco hebben dit jaar een goede relatie opgebouwd met onze weergoden.  Als een spannend boek liet de finale flight zich lezen. Peter en Gerard deelden in de eerste ronde de punten, Martin liet Henk, verkouden en met 2 down, de tweede rond ingaan tegen Gerard.

Na een aanvankelijke stroeve start, haalde Peter alles uit de kast en eindigden de tweede ronde in 3 up op Martin. Hier neemt het verhaal weer een wending.

Als een soort Dan Brown, zijn nieuwste boek is zojuist verschenen en schrijver van de Da Vinci Code, begon Dirk aan zijn ontrafeling van het getallen geheim. De ingeleverde nulletjes, streepjes en plussen werden minutieus uit elkaar getrokken en op de juiste plaats neergezet. In de race tegen de klok, nee niet Hans, goochelde Dirk met de cijfers. Het laatste hoofdstuk van de Heerenmatchplay was door Dirk Brown geschreven met de gebruikelijke spannende slot apotheose. Peter Logmans werd met 23 punten winnaar van de competitie 2017. Gedeeld tweede zijn Henk Morang en Kees van den Bos geworden.

Alvorens tot de prijsuitreiking over te gaan vroeg Peter Bruining een minuut stilte voor de onlangs overleden Sander Retra en in het afgelopen weekend overleden vader van Peter Logmans.

Bou, de nieuwe Hans Klok, toverde helaas niet de wisselprijs uit zijn hoge hoed en de dames die Hans Klok normaal begeleiden hadden het ook even laten afweten. Maar goed ook want anders zou de avond wel heel lang gaan duren. De Neary werd niet geslagen, vele maakten wel aanspraak op de prijs omdat ze zo dicht bij de green lagen maar Bou is onverbiddelijk, green is green . De longest is geslagen door Werner Koopman. Hij wist de 5 man voor te blijven die hun naam reeds op het bordje hadden geschreven. Peter Logmans ontving het bijbehorende beeldje van de golfers en bedankten een ieder voor het medeleven en zijn flightgenoten voor de aantrekkelijke wedstrijd. Naast de prijzen voor de winnaars werden aan alle deelnemers, als aandenken aan de Heerenmatchplay competitie 2017, een fles wijn uitgereikt en een unieke golfbal met Tempo zakdoekjes. Peter Bruining kon het niet laten uitgebreid de spelers hierop te attenderen.

Dan nog de onvolprezen Aad van den Hoek trofee. Zonder het zelf te weten ging deze felbegeerde prijs voor de rode lantaarndrager naar Walter Dubach. Kosten nog moeite zijn door hem gespaard om op de laatste plaats te eindigen met 7 punten. Een gemiddelde van 0,75 punten per wedstrijd. Vol trots neemt hij de wisseltrofee mee naar huis om het komende seizoen weer te worden overgedragen aan de nieuwe “Aad van den Hoek”, dan wel voorzien van zijn naam.

Bou Klok wist de zaal nog te vermaken door achtereenvolgens de camera van Hein te laten verdwijnen en in Haarlem de golftas van Peter Bruining. Gelukkig leert Bou snel en beide voorwerpen werden na enige toverhandelingen weer teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren.

Heeren, het was een fantastische afsluiting van een mooi seizoen waarin 67 deelnemers zijn gestart en afgesloten werd met een finale met 46 golfers die, voor een gedeelte, door de uitlaatservice weer naar Zandvoort en omgeving zijn teruggebracht.

Dank sponsoren, dank Marina, Carla en Elly voor de verzorging van de lunchpakketten en niet op de laatste plaats dank jullie Heeren voor de inzet en sportiviteit.

De Wedco Heerenmatchplay

De eindstand staat onder de button

Foto’s  finale 2017

2 super kampioenen
Gedeelde 2e plaats Henk en Kees Gedeelde 4e plaats Martin, Alejandro en Gerard