Verslag De Zandvoortse Masters 2019

Marcel van der Storm

Result by movement is de slogan van de hoofdsponsor  Agito van onze o zo belangrijke “Masters”. En gemoved  werd er door 31 gemotiveerde golfers. Iedereen doet alsof het spelen, de gezelligheid etc. belangrijk is. Maar niet heus, iedereen wil fotografisch voor het nageslacht vastgelegd worden in het fameuze groene jasje. En ons jasje is door de buitengewone kleermakers van Schulte Mode niet van de echte te onderscheiden. Trouwens wat is echt en niet echt?

Natuurlijk verdient het weer ook wat aandacht en dat was in één woord “fantastisch”, blijft voor ons Nederlanders toch altijd een puntje. De Schotten die wij tijdens onze vakantie ontmoetten hadden het niet over slecht weer maar over slechte regenkleding.

Awel dan nu de wedstrijd, klokslag 15.30 mochten er 8 flights op de hun toegewezen hole afslaan. De meesten hadden toen al genoten van een heerlijke home-made brownie.

Over het verloop van de wedstrijd is het altijd moeilijk verhalen omdat je zelf aan het spelen bent. In mijn geval met Hans Kerkman en Arjan Borger. Barbara had helaas moeten afzeggen. Valt niet mee met 2 van die gedreven spelers te spelen, de fades en approches vlogen mijn om de oren. Maar mijn par op 5 maakte alles goed. Heb nog zeker 2 holes lopen na te genieten. Is bij golf ook niet verstandig.

Hole 6 hoorde wij van ver de catering aankomen, heerlijke hotdog met een tevens heerlijke milk-shake. Jammer voor Hans niet met passend dekseltje. De positie van de beker aan de binnenkant van zijn tas-cover was niet handig maar daarna was de cover wel lekker zoet. Voor de echte wedstrijd golfers had de catering wellicht ietwat minder aanwezig mogen zijn.

Voordeel van een shotgun is dat iedereen zo’n beetje gelijk binnenkomt. Voor een 3-bal zoals mijn flight is er dan het bijkomende genoegen wat eerder op het terras plaats te kunnen nemen. Vanzelfsprekend  aan de beste tafel. Leuk , omdat je aan de gezichten al zo’n beetje kunt zien hoe er gespeeld is. Lekker gespeeld maar.., zat niet mee vandaag,… putten normaal geen probleem maar nu…. Enzovoort.  Wij kennen ze allemaal de argumenten waaruit blijkt dat golfen best lastig is. Voor hoge, middel en lage handicappers.

Na het nodige controlewerk, en ja laat dat maar aan Marcel over, was daar het uur van de waarheid. Wie mag gedurende een jaar het groene jasje in de kleerkast hebben. Omdat mijn Marina vorig jaar dit mooie jasje heeft gewonnen, weet ik wat voor eer dit is. Nou niet wekelijks maar toch zeker 1 keer in de maand wilde zij even dit jasje aan. Wat zij verder nog aan had daar kan ik helaas uit privacy overwegingen geen mededelingen over doen. Maar van mevrouw Kerkman heb ik begrepen dat in huize Kerkman hetzelfde gebeurde.

Maar dan nu de prijswinnaars: de neary op hole 9 was voor Marina en Gerard Wortelboer, longest drive op hole 8 was voor Maria Koopman en Hans Kerkman. Maar nu het allerbelangrijkst: Lillian Klaus en Martin Spaans mogen het groene jasje tot de volgende Masters dragen. Lillian had 35 slagen en Martin 30 natuurlijk beide scores netto.

Zeker de helft van de spelers bleef gezellig dineren, aan een gezellige lange tafel en konden met z’n allen terugkijken op een erg geslaagde Masters.

Martin Spaans heeft de organisatie al in zijn leuke speech bedankt maar Marcel en Ineke namens 31 golfers nogmaals hartelijk dank en tot 2020. Hopelijk met wat meer spelers die ook een groen jasje willen.

Peter Bruining

Voor meer foto’s klik hier