Start NGFcompetitie team 1 en 2

Peter Bruining

Lopen we eind maart al in ons polootje, krijgen we Sahara zand op plekken waar wij er nog niet blij van worden, vervolgens sneeuw en dan regen en storm. Hoe afwisselend willen we het in 10 dagen hebben.
De meeste leden van de twee NGF teams van deZandvoortse hebben het voorspelen aan zich voorbij laten gaan; koud, nat en rillerig kunnen we thuis wel worden. Derhalve, gewapend met slechts beperkte baankennis trokken beide teams met positief gemoed ten strijde. Team 1, in vrijwel volledig nieuwe samenstelling onder leiding van de nieuwbakken captain Paul Jongenelen naar Oegstgeest voor de wedstrijd tegen Concordia. Team 2 in licht vernieuwde samenstelling onder de bezielende leiding van onze clubvoorzitter Peter mocht naar Wassenaar voor een partijtje tegen de Voorschotense.

Zuidwesters?, paraplus?, regenpakken?, winterkleding met bivakmuts en thermo-handschoenen? Niet echt! Wel wat fris, maar in volledige tegenstelling tot de eerdere dagen werd het een volledig droge dag. En, de conditie van de banen was naar die omstandigheden goed.

Dat positieve gemoed was blijkbaar voor team 1 niet voldoende om Concordia te verslaan. In de singles wisten Rut en Robert hun partij te winnen, kon Dirk nog gelijk spelen, maar uiteindelijk leverde dat een licht negatief resultaat van 5 – 7 punten op. De Greensomes verliepen toch wat dramatischer, want hierin wist alleen het koppel Ger en Dirk een gelijke stand, en dus 1 punt, te vergaren. Daarmee een forse overwinning voor Concordia met een eindstand op 16 tegen 6 punten. Geen ideale start voor team 1, maar hiermee wel voldoende ruimte voor verbetering. En hardlopers zijn doodlopers, dus we zien hun comeback vast en zeker in de komende partijen!

Team 2 mocht afreizen naar de Kieviten in Wassenaar, jawel, Wassenaar! Da’s niet niks hè! En dat klopte helemaal. De Kieviten, een club met een uitstekende organisatie, leuke, hartelijke en gastvrije mensen die veel zaken goed op orde hebben: ontvangst, koffie, voldoende begeleiden marshalls én, meerdere lussen. Een leuke volwaardige 18 holes, en nog een lus(je). En op dat lusje r werd nu net team 2 verwacht om het tegen de Voorschotense, een schijnbaar niet onbekende tegenstander, op te nemen.
Met dank aan de goede en royale baanbegeleiding op de vele kruispunten en bij onoverzichtelijke en verrassende routes voor bal en mens, hebben zowel wij, onze tegenspelers als ook verschillende loslopende greenfee spelers met baanpermissie, de twee rondes zonder kleerscheuren, kwetsuren en blessures kunnen voltooien.

Wij willen ons eerste team van uitverkorenen niet frustreren, maar de uitslag van 17 tegen 5 punten spreekt waarschijnlijk wel wat voor zich. Een resultaat dat te danken is aan goed spel van iedereen, uitgezonderd onze captain en schrijver dezes. Deze moet duidelijk nog even wennen aan zijn dubbelfunctie, aan dit soort banen en aan de naleving van sommige regels. In zijn grote onschuld werd hij verrast en wist zijn tegenspeler met schijnbaar superieure regelkennis voordeel uit een situatie te halen. Foutje, maar zo wel snel wat geleerd? Het na afloop aangeboden vocht hielp dat snel vergeten en de middag in harmonie en uitstekende sfeer voortzetten en afsluiten.

Maar echt dankbaar word je na zo’n ervaring als je weet dat je de volgende morgen op je eigen The Dunes mag spelen en weet je die nog beter te waarderen.

Een dag met enthousiaste golfers, tussen tennisbanen en hockey velden, tussen sloop- en bouwactiviteiten, het in 1 middag optrekken van een tijdelijk clubhuis uit onderdelen van een voormalige Zandvoortse strandtent, én met Kieviten coördinator Joany als uitstekende gastvrouw.

En zo maak je er samen een bijzonder leuke dag van.

Sportieve groet van uw NGF coördinator Peter. Peter Bruining.