Paastoernooi 2022

Peter Bruining

 

Een stukje
Een stukje over wat er allemaal goed tot zeer goed ging en wat er beter had gekund.

 

Geel
Een Paastoernooi met veel geel en heel veel zon, wat wil een golfer nog meer. Sommigen dan graag hun tas vol met het, bij wedstrijden, maximaal toegestane aantal van 14 clubs. Edoch, dit extra speciale Paastoernooi stond slechts 3 clubs toe, en dan ook nog eens inclusief de verplichte putter.

 

Hoe dan?
Wij kregen nogal wat vragen wat de organisatie zou adviseren om mee te nemen, maar zo werkte dat dus niet. Om Toon Hermans te citeren “weet ik veel! want ik weet niet veel”. Ieder mocht het zelf uitpuzzelen. Het werd een bonte verzameling clubs die op deze reis mee mochten. Er werden zelfs heuse drivers gespot, maar ook die mochten niet als putter gebruikt worden.

 

Een dingetje
Een ander dingetje was de genummerde gele bal waar mee afgeslagen moest worden. Een bal, die als deze de hele ronde overleefde, 3 punten aftrek en een aardige attentie opleverde.

Bijzonder hoe zo’n opdrachtje concentratie of soms verkramping teweeg kan brengen. Echter, zoals verwacht, heeft de organisatie nergens creatieve golfers verkeerd met de regels zien omgaan. Top en zo hoort het ook.

 

Over kinderen en kleinkinderen gesproken
Als je je feestje niet thuis wilt vieren, weten je familieleden je wel te vinden. Zo kom je meteen ook aan extra vrijwilligers. Op hole 5 stond mijn zoon Paul en kleinzoon Bodhi klaar met een heerlijk klein broodje met een klein eitje aangevuld met een ouderwets glaasje advocaat plus slagroom.

 

Sentiment
Advocaatje met slagroom, dat was toch iets van vroeger en dan alleen nog voor je oma?
Het bracht bij iedereen herinneringen boven van zondagmiddagen en verjaardagen, van ‘Toen geluk nog heel gewoon was’. Het bleek slechts schijnbare weerstand, er bleef zo goed als niets over, dus het zal iedereen toch wel goed gesmaakt hebben.

 

En het toernooi zelf?
Werd er ook nog serieus gegolfd? Echt wel, dat lieten de scores duidelijk zien. Er was dit toernooi geen onderscheid tussen de dames en de heren, in het spel dan. Daarom dat alle hoofdprijzen door dames gewonnen werden. De neary was voor Marianne Logmans, met haar gele bal. Elly den Dunnen bleef met 24 slagen 2 heren voor, Jan Dekker kwam binnen met 26 en Kees van den Bos met 25, alle drie met hun gele bal en 3 slagen voordeel.

 

En geen prijzen?
Een overvloed. Elly mocht naast een mooi Pulsar horloge van Niestadt Juweliers uit Lisse ook de Paastrofee, een bronzen vogelnestje met 3 eitjes, mee naar huis nemen. Marianne kan haar pols verfraaien met een zilveren klemarmband, ook van sponsor Niestadt Juweliers.

De ‘wees er zuinig op’ gele ballen binnenbrengers werden verwend met chocolade paaseieren van Leonidas, ter beschikking gesteld door garage van Honschoten. Onze Vonn Djamal had gezorgd voor leuke mandjes gevuld met allerlei lekkers, doosjes met ballen (jawel met haar foto), bonnen voor een heerlijke nasi en nog een zilveren armbandje met een klavertje-4 van DjiDji.

 

Oeps!
Normaal komt men zelden zonder verlies van 1 of meer balletjes de ronde door. Maar deze keer dus niet. Kwestie van wedstrijd concentratie? Wel bij de spelers maar …

Maar daar ging het helaas dus even niet goed met de administratie van de binnengekomen gele ballen. Martin en Kees kwamen namelijk wel degelijk met hun originele gele bal binnen, maar werden administratief over het hoofd gezien. In totaal kwamen er i.p.v. 11 ballen dus 13 gele ballen binnen. Wel 3 punten aftrek verrekend, maar geen attentie. Beetje slordig, maar zonder opzet. Daarom nogmaals welgemeende excuses van ondergetekende, uw voorzitter van de Club maar tevens voorzitter van de evenementen commissie, en daarom eindverantwoordelijk. Ik heb mijzelf derhalve streng en vermanend toegesproken, maar met enig mededogen vanwege de toch wel ingewikkelde en uitgebreide organisatie. Mag niet meer gebeuren.

 

Nog meer?
Nog veel meer. De nazit was weer ouderwets gezellig met drankjes en hapjes en wat bleek: nu was geluk ook heel gewoon.

Onze Raymond had gezorgd voor ruim voldoende paasbroden, zodat iedereen bij binnenkomst een lekker beboterd sneetje paasbrood kreeg, maar als klap op de gele ballon ook nog een paasbrood mee naar huis mocht nemen.

 

Wat moet je zonder
Je ken niet zonder, dus alle vrijwilligers, sponsors en Dunes team: hartelijk bedankt: Elly, Gabrielle, Anne, Roel, Aad, Rob, Marion en team, natuurlijk alle gulle gevers en mijn 2 jongens en kleinzoon.

Getuige de leuke bedankmail van Kees was niet alleen dit paasbrood, maar de hele middag van top kwaliteit. We zijn het niet vaak met Kees eens, maar hier zal niemand het mee oneens zijn 😊

 

Met feestelijke groet,

Peter Bruining