Nieuwsbrief 1 juni

Peter Bruining

1 juni 2022

Baanrecord
Zeven jaar lang heeft het baanrecord van Kees van den Bos met een ronde van 29 slagen standgehouden. Tot de 28ste april dan, die dag liep Martin Spaans een ronde van 28 slagen en is daarmee de nieuwe recordhouder. Een historische score. Zijn kaart komt natuurlijk ingelijst in de prijzenkast te staan. Merkwaardig en een beetje gênant is dat de kaart van Kees uit 2015 sinds onbekende tijd spoorloos is. Beide kaarten horen toch in de prijzenkast thuis Als iemand weet waar de kaart is gebleven, graag even een berichtje aan ondergetekende.

Hole-in-One
Na deze super prestatie van Martin is er nog een bijzondere prestaties te melden. Allardes Hoiting maakt tijdens een wedstrijd op 7 een hole in one. Dat is natuurlijk gevierd, deze keer met bitterballen.

En ja, nu moeten er in totaal al vier ‘hole in one’ trofeeën gemaakt worden, want er wacht nog een drietal trots op hun trofee maar geen angst Jan, Gerard, Ingrid en nu ook Allardes, wij maken er iets moois van, het duurt alleen nog even.

Plannen op The Dunes
De nieuwe drivingrange krijgt steeds meer vorm en kleur. Verbazingwekkend hoe snel het gras kan groeien. De range is al bijna helemaal groen. Ik hoop op de ALV van 14 juni wat meer over de plannen en planning te kunnen vertellen.

Heeren bankjes
De wedco’s van de HeerenMatchplay hebben de bankjes, gesponsord met geld dat Kees als wedco had gekregen, zo goed mogelijk opgeknapt. Ze zijn in gebruik sinds 2013 nadat Kees deze met wat hulp heeft gemaakt en geplaatst. Ze kunnen nu weer even vooruit, maar te vrezen valt dat de bankjes het niet nog eens 9 jaar volhouden.
 

Wisselprijzen en borden
Door alle corona perikelen zijn de wisselbekers, borden etc nog niet voorzien van de namen van de winnaars en winnaressen. Rob Loos en ik gaan dat aan het eind van het seizoen in één keer verzorgen. Eind 2022 staan de winnaars correct op de daarbij behorende bekers gegraveerd dan wel op de borden in witte letters toegevoegd.

Golfetiquette
Het is wellicht nog niet door iedereen opgemerkt, maar Aad Twisk verzorgt sinds kort een stukje “ let op golfetiquette” onder ACTUEEL. Een mooi initiatief van Aad en verplichte kost voor ons allemaal. Correct gedrag en toegepaste kennis van de regels maakt dat wij als club en spelers een kwaliteitsvereniging zijn en blijven.

Superdeal
Tenslotte nog even aandacht voor onze nieuwe en oude leden die een superdeal hebben. Wij hebben een behoorlijk aantal nieuwe leden door de afspraak met The Dunes dat spelers met een superdeal lid bij ons kunnen zijn en zo meedoen aan alles wat er door DeZandvoortse georganiseerd wordt. Dit werkt echter alleen als er bij deelname de bonnetjes wel ingeleverd worden. Dat kan bij de “dienstdoende” wedco of bij de receptie.

Algemene Ledenvergadering
Graag tot ziens op 14 juni 20:00 uur in de blauwe tram.

Peter Bruining