NGFcompetitie: The continuing story

Peter Bruining

We hebben er intussen 3 rondes op zitten en zowel wij als de competitie liggen goed op schema. Mede dankzij het mooie weer kunnen tot nu alle vrijdagen volgens schema bespeeld worden.

Team 1 heeft zich bij de tweede wedstrijd op 15 april jl behoorlijk gerevancheerd, want er werd op de leuke banen van Ockenburgh met 15 tegen 7 van team 1 van de Oegstgeester gewonnen. Gezien de goede gezamenlijke prestatie gaat het hier verder niet aan om er specifieke spelers uit te lichten, dus laat ons dat beperken met: sommige Roberts moeten nog even aan de wedstrijd stress wennen. Het is ook niet niks, het gaat wel ergens om … toch? Waar gaat het ook al weer om? Naast het competitieve element vooral ook SPELPLEZIER! En dat hebben we gelukkig allemaal.

Team 2 kon na de stevige winstpartij tegen de Kieviten zich voor de tweede wedstrijd gaan meten met de spelers van Ookmeer op de korte banen van de Heemskerkse. Ookmeer bleek nog een tandje minder weerstand te geven, hetgeen een glorieuze overwinning van 18 tegen 4 opleverde.
Zoals gebruikelijk bekijken en beoordelen we ook de gastlocatie en de opvang van alle spelers aldaar. En mwoah, wat zullen we er van zeggen? Laten we het netjes formuleren: gastvrijheid is ook een vak dat niet door eenieder van nature beheerst wordt.

Afgelopen vrijdag 22 april, tijd voor de derde ronde. Captain Paul en zijn Zandvoortse 1ste team waren gastheer op onze baan. Helaas konden wij geen all-tee start aanbieden waardoor de flights wat gelijktijdiger zouden binnen komen, maar hebben de clubs ondanks dat genoten van onze fraaie en uitdagende baan, de gezellige nazit en de service, want er werd zelfs midden in de ronde voor een speler een buggy geregeld, die ondanks het fysieke ongemak niet hoefde uit te stappen en zo de ronde toch kon uitspelen. Een groot compliment voor dit jonge en nog onervaren team en de verzorging op en door het culinaire team van the Dunes.

Team 2 mocht deze dag, na twee toch wel redelijk glorieuze overwinningen, op weg naar Voorschoten om de strijd aan te gaan tegen het eerste team van de Heemskerkse. En dat op de bijzondere baan van de Voorschotense, ‘het Wedde’. Een kundige aangelegde maar serieus lastige baan met water, bomen, struiken, beschermingsnetten en overige hindernissen, maar dan op een flink postzegel formaat. Leuk en ook uitdagend.

Wellicht is het beter nu verder te verhalen over de uiterst vriendelijke en gastvrije bestuurs- en clubleden, prettige ontvangst en verzorging voor en na de rondes, voorwaar een voorbeeld voor alle clubs die meedoen aan ‘de korte banen Mixed 18-holes competitie’, en leuker onderwerp dan te moeten meedelen dat wij door ‘de Heemskerkse’ met 20 tegen 2 van de korte en wat ludieke fairways zijn gevaagd. Dit team was voor ons een paar maatjes te groot of anders gezegd: niet ons niveau. We kunnen er echter van uit gaan dat we van de aanstaande kampioenen hebben verloren, en dan is het toch al veel minder erg.

Team 1 moet nog 2 wedstijden spelen en maakt in de huidige vorm nog een goede kans om de halve finale te halen, maar handhaving in de Hoofdklasse zal toch zeker lukken.

Team 2 is komende week gastheer voor de andere 4 teams. We zullen ook hun laten zien en beleven wat Zandvoortse gastvrijheid en een mooie golfbaan is. Wij hopen dat Eric dan voldoende hersteld is, wij moeten hem namelijk tot nu toe alle wedstrijden al missen en hebben hem zeker op de 6e mei nodig! Beterschap!
Als het zestal van team 2 de vrijdag daarna de laatste wedstrijd tegen De Kieviten kan winnen, speelt zij volgend seizoen weer in de hoofdklasse.

Wordt weer vervolgd.

Met sportieve groet,

Peter Bruining

Coördinator NGF competitie.