HeerenMatchplay Finale 5 oktober

Rob Hogenkamp

Grande Finale Regthuys Winkel

Met de weersvooruitzichten zat het voor de woensdag wonder boven wonder wel goed.
Er zat geen Regen en Onweer in de planning en dat maakt spelen op het gastvrije Regthuys altijd extra plezierig.
De baan lag er schitterend bij, de greenkeepers hadden alles in wedstrijdconditie gebracht en zelfs de bunkers zo fraai geëgaliseerd en in patronen geharkt dat het zonde was om deze te bezoeken met bal en schoen.

Na afloop lagen deze er dan ook nog net zo maagdelijk bij als bij de start.
Waarschijnlijk niemand in terecht gekomen … of … weer keurig aangeharkt alsof er in de tussentijd niemand in aan het zwoegen, graven en scheppen was geweest. En zo hoort het!
Het bleek wel iets frisser en aanzienlijk winderiger dan voorspeld, maar wie klaagt daarover?
Het is  al een beetje herfst. Zoals Jan Pelleboer in al zijn eenvoudig optimisme al zei: ‘Maakt mooi weer in oktober je blij, dan is de zomer geheel en al voorbij’.

Bijna 40 spelers van Golfclub DeZandvoortse togen deze dag naar het Noord-Hollandse Winkel en kwamen tegen 11 uur samen in het clubhuis voor koffie, appelgebak, briefing, loting en ontvangst van het door onze Damesploeg liefdevol verzorgde lunchpakket (broodjes equipe Marina Bruining, Carla van Dam, Ingrid Morrien en Elly den Dunnen), broodtechnisch gesponsord door onze ‘bakker Raymond Timmer’.

De Wedco was er uiteraard al dagen mee bezig geweest om alles top voor te bereiden en te zorgen dat alles op het juiste moment op de juiste plek was om de dag voor ons allen en de strijd der giganten in het bijzonder zo aangenaam en soepel mogelijk te laten verlopen.

Alle ingrediënten om deze dag met een gerust gemoed en vol vertrouwen in perfecte organisatie tegemoet te treden.
Dan is het jammer om op het laatste moment nog een afzegging te moeten verwerken wegens laaghangende mist achter de frontale kwab, in de vlekken te schieten als het op naam bestickerde en zelfs persoonlijk overhandigde lunchpakket een voor de ontvanger wellicht verwarrende, maar voor de organisatie verduidelijkende aanduiding heeft inzake de gewenste inhoud, om dan meteen te gaan steigeren zonder de inhoud even te checken, 
in de stress te geraken en heen en weer struinen tussen Tulp- en Dijklus omdat de stickers op de kaart misschien niet geheel recht boven de te spelen lus stonden.

Allemaal klein bier, allemaal ingecalculeerd om alle spelers op de juiste wedstrijdspanning te krijgen, want het gaat wel ergens om op deze dag.

Vanaf 13:04 uur werd, na het onmisbare inslaan, de van ongeduld trappelende en gemotiveerde menigte op beide lussen van de baan losgelaten om vlot na elkaar de 2 x 9 holes matchplay te spelen.

En dan de uitslagen:

Gedeeld tweede Kees

Gedeeld tweede Gerard

Gedeeld tweede Werner

 

Kampioen 2022 Martin

 

De Neary : Martin

De Longest : Werner

De Dagprijs : Alejandro

En ja, waar een eerste plaats is, is bij meerdere deelnemers ook een laatste. Niet gemakkelijk, want ook daar was de strijd tot op het einde spannend.
Niet de winnaar van vorig jaar, die heeft er extra hard voor getraind, geoefend en gespeeld om dat te voorkomen, maar een oud-winnaar mag de trofee voor een tweede maal in ontvangst nemen:

De Aad van den Hoek trofee gaat dit jaar naar Charles Dusseau!

En dan was er nog de winnaar van Charley’s birdiecompetitie. Met drie van de in totaal 28 geslagen birdies over de zes dubbele wedstrijden is Henk Morang de birdiekoning 2022.

Dan is er na al het gepuzzel, checken, optellen, aftrekken en vermenigvuldigen door de Wedco en het uitreiken van de prijzen door onze voorzitter en opperspreekstalmeester even een momentje om de Wedco te bedanken.
Voor een heel seizoen aankondigingen en uitnodigingen versturen, wedstrijdschema’s maken, startlijsten op het laatste moment nog aanpassen en dat vanaf de vrijdag t/m de woensdag, week in, week uit, vijfentwintig weken lang. Wij mogen heel blij zijn dat we deze mensen in onze club hebben die deze tijdrovende klus geheel vrijwillig voor ons allen willen doen.
Overigens zijn de contracten voor volgend jaar, aangezien er geen bezwaren ter tafel zijn gekomen, met algemene stemmen goedgekeurd en aangenomen, waarvan akte. Proficiat!

Zo’n Wedco verdient alle lof, maar aangezien dat als cadeau niet echt hout snijdt, is er met de voedertas rondgegaan om daarmee een enveloppe te vullen waar de heren in onderling overleg mee mogen doen wat ze willen. Een groot applaus komt hen toe en wordt ze ter plekke uiteraard ook gegeven. Dank voor jullie inzet!

Intussen zit iedereen lekker aan het aperitief of twee of drie, alles gefinancierd uit het budget, maar daarna moet er echt wat gegeten worden, want op één bitterbal kunnen wij moeilijk teren. Een prima drie gangen diner met wijnarrangement, ook dat was goed verzorgd.
En als toegift ontvingen alle Heeren als aandenken aan de geslaagde HeerenMatchplaycompetitie 2022 een absoluut hebbeding in de vorm van een pichfork met marker voorzien van het HeerenMatchplay2022 logo.

Al met al een uitstekende dag waar we met plezier op terug kunnen en mogen kijken. Vooral als we met de diverse BOBben veilig huiswaarts zijn gekeerd.

Tot volgend jaar!

Met dank aan de zorgzame en vriendelijke medewerkers van het Regthuys. Ook dank voor Kees voor zijn wijnbijdrage, Southern Cross voor de dinerbon en Arie Guyt voor de mooie visschotel.
Sportieve groet van uw Wedco: Peter, Dirk, Bou en Eric.