Heeren Oneven 15 augustus

Bou Verhoeff

HEEREN,
Het einde van de competitie is in zicht en de ranglijst begint zich zo langzaam aan af te tekenen.
Deze avond deden een aantal heeren goede zaken en handhaafden zich in de (sub)top van het klassement.
Gerard wist na een gelijkopgaande wedstrijd met 1 up zijn match te winnen en voert de ranglijst van de oneven week aan met 16 punten.
Ook Peter Bruining en Peter v/d Storm wisten te winnen en daarmee de aansluiting te behouden, beiden hebben 15 punten en stijgen daarmee dit jaar boven zichzelf uit.
Kees v/d Bos deelde de punten en haakt daarmee nog net aan bij de top met een totaal van 14 punten .

Wat deze week weer ontzettend duidelijk werd is hoe belangrijk het is om een goed evenwicht te vinden tussen een zekere wedstrijdspanning en voldoende ontspanning om ”goed in de techniek te kunnen spelen”.
Hans van Brero was deze keer een goed voorbeeld van hoe het mis kan gaan als externe factoren een grote rol gaan spelen.
Hij was voor de wedstrijd druk bezig om ervoor te zogen dat hij op tijd kon vertrekken zodat hij nog naar de andere kant van het land kon rijden.
De stress die veroorzaakt werd door het verschuiven van zijn flight en het door oponthoud in de baan omdat hij werd opgehouden door een langzame flight die voor de wedstrijd uit speelde, ging ten koste van zijn techniek.
Dat leverde zijn opponent, Rut Wakker, de dagprijs op met 7 up.
Rut is dit jaar trouwens de man van de grote uitslagen. Het was de tweede keer dit jaar dat hij met grote cijfers de begeerde fles in de wacht wist te slepen.
Evenveel keer ging zijn tegenspeler dit jaar met de fles naar huis, en ook niet met misselijke cijfers.

zomeravondconcentratie
Wat ontspanning betreft probeerde uw wedco deze avond het goede voorbeeld te geven.
Hij volgde samen met zijn vaste analist zeer geconcentreerd het verloop van de wedstrijd, er goed op lettend dat het gevaar van overconcentratie werd vermeden.

 

 

 

.. Swingstyle ..  Op de teebox was goed te zien hoe mooi golf kan zijn als de balans tussen spanning en ontspanning goed is.

De neary was deze week ook haast een prooi van Rut, die in de eerste flight zijn naam op het bordje zette en erop bleef staan tot de laatste flight.
Eric van der Storm wist zijn bal iets korter bij de hole te slaan en maakte dit af met een mooie birdie.

 

de dagen gaan al weer korten