DeZandvoortse Masters 2021

Peter Bruining

Laat mij beginnen met “mijn” golf evenementen team te bedanken: Anne, Gabrielle, Elly, Roel en natuurlijk het duo Aad & Rob, en daarnaast vanzelfsprekend ook Marion en haar brigade! Jongelui zonder jullie inzet hadden wij van deze Masters niet de grandioze happening kunnen maken die het geworden is.

Omdat er veel leden op de reservelijst stonden hebben wij nog één flight toegevoegd zodat in totaal vierenveertig golfers van start gingen voor de strijd om het zo felbegeerde groene jasje.

De weergoden waren ons uitermate goed gezind, de baan was opgeleukt met banners van onze sponsoren en bovenal met een schitterende en wel heel fotogenieke Amerikaanse Oldtimer cabriolet. Hiervoor dank aan Simone en John van Dam.

Dan de wedstrijd zelf, ook niet onbelangrijk. Ondergetekende heeft als aspirant amateur fotograaf zonder aangeboren talent vanaf 13:00 met name nogal wat afslagen op hole 1 mogen aanschouwen en zijn best gedaan deze digitaal vast te leggen.
Een klein verschil tussen vrouwen en mannen werd opgemerkt: het bleef bij de heren heel vaak niet bij een enkele afslag omdat het water en het net op veel mannen blijkbaar een grotere aantrekkingskracht hadden dan de fairway. Daarentegen sloegen de meeste dames beheerst, maar vooral mooi recht richting de green.

Er werd serieus en heel geconcentreerd gespeeld en er werden nogal wat bijzondere prestaties neergezet. Wat te denken van maar liefst vier birdies!
Maar er viel nog veel meer te denken, want Jan Dekker had op 6 een Hole-in-One en Gerard Zwinkels had op hole 9 voldoende aan één slag! Het is geloof nog niet eerder gebeurd: twee keer een Hole-in-One in één wedstrijd over negen holes.

De heren krijgen binnenkort de trofee die de schoorsteen of het nachtkastje kan verfraaien. Zij kunnen er naar kijken onder het genot van een heerlijke maaltijd van Toko Vonn.

De ‘mannen’ neary op hole 3 werd gewonnen door Allardes Hoiting, als prijs kan hij een afspraak maken met Roel Hoedt (garage Honschoten) om zijn auto APK te laten keuren.
De longest op hole 8 werd gemaakt door Gerard Scholten en ook hij kan zijn auto APK laten keuren.
Voor de dames was er voor een neary en een longest drive als prijs een doos met Titleist ballen te winnen.
Marjo Kuilman kwam op hole 7 het dichtste bij de hole en Barbara Koopman wist haar bal op hole 8 het verst te slaan.

Bij de heren was de overwinning duidelijk: Martin Spaans mag wederom één jaar op het jasje passen en tevens kreeg hij een fraaie sleutelhanger in de vorm van een golftas.
Oh ja, Martin heeft gewonnen met netto 27 slagen.
Peter Bluijs is tweede geworden met netto 29 slagen, hij kan zijn sleutels voortaan ophangen aan een zilveren sleutelhanger met golfbal.
En dan waren er drie mannen gedeeld derde met 31 slagen. Na veel rekenwerk en vier dubbele controles bleek Gerard Scholten recht te hebben op de laatste sleutelhanger, deze met een kleine tee.
Werner Koopman kan zich gaan voorbereiden op een rustgevende stoelmassage van Anne Hillebrand.
Peter Logmans kan zich gaan verheugen op een heerlijk nasi van Toko Vonn.

Bij de dames was het echt spannend tot aan de telling.
Als organisator hoop je op een play-off als kers op de wedstrijdtaart en ja, Vonny en Barbara hadden daar voor gezorgd.
Beide dames, voorzien van een heuse caddy, moesten hole 1 opnieuw spelen.
De meeste terraszitters vormde uiteraard een stoet van toeschouwers achter de flight aan en een kring rond de green. Barbara won de toss en liet Vonny voorgaan.
Vonn had een prachtige drive tot op een meter of 10 voor de green.
Barbara had ook een mooie afslag maar iets korter. Het zullen de zenuwen zijn geweest maar Barbara had geen goeie chip.
Vonn daarentegen liet de bal een half metertje van de hole eindigen. Barbara moest van verder weg proberen uit te holen, ‘t ging goed, maar niet goed genoeg. Vonny maakte koelbloedig geen fout en ging dus met een par en de terechte overwinning richting het terras. Heerlijk spannend en een Masters waardig.

Vonn werd als winnares in het groene jasje geholpen en beide dames ontvingen uit handen van Elly een mooie zilveren slavenband van DjiDji Italia. 
Gabrielle Wansink is derde geworden en kreeg ook een zilveren armband.
Ingrid Morrien was blij met haar vierde plek, want zij kan ook naar Anne Hillebrand voor een relax massage.
Voor Angela van Loon was er voor haar vijfde plaats een bon van Toko Vonn. En natuurlijk moesten alle prijswinnaars op de foto bij de mooie Amerikaan.

Als extra spelelement is voor de eerste keer een alternatieve Hole in One chipwedstrijd met mooie prijzen toegevoegd.

Zowel de spelers als de diner-gangers, iedereen kreeg twee pogingen om een bal door een autoband te slaan.
Voor de club keuze moest er blind een bal gepakt worden met daarop het clubnummer waarmee geslagen moest worden.
Hilarisch waren de pogingen en vooral natuurlijk de commentaren. Het bleek, ongeacht met welke club, toch nog erg lastig de bal over een kleine 40 meter door de band te slaan.
Een paar keer kwam een bal dichtbij of raakte zelfs de band, maar er doorheen, ho maar.
Totdat Connie Scholten het met een driver moest proberen.
De eerste bal kwam al dicht in de buurt maar de tweede ging met één stuit kaarsrecht door de band.

Van de c.a. zestig deelnemers was zij de enige succesvolle en kon gelijk het fraaie Pulsar horloge,van sponsor Niestadt Juweliers-Lisse, om haar pols doen.

Het was intussen uitstekend vertoeven op het terras.

Marion had zich een slag in de rondte gewerkt om ons allemaal te voorzien van een heerlijk soepje, een zalmgerechtje tot en met een mini hamburgertje en een dessertje in een vijf gangen walking dinner opzet, hetgeen door een geroutineerde horeca brigade werd uitgeserveerd.
Alles heel smakelijk en met liefde en zorg klaargemaakt.
De bijpassende drankjes vloeiden ook rijkelijk en iedereen vermaakte zich uitstekend.

De insteek van het bestuur om te investeren in dit soort evenementen om het clubgevoel terug te brengen is, volgens mij, deze middag zeker geslaagd.

Graag hadden wij nog wat meer van onze leden dan het nu aanwezige aantal willen fêteren, maar wellicht komt dat een volgende keer als die overige leden horen hoe gezellig het was.

 

Nogmaals mijn dank aan alle sponsors en aan “mijn” team van DeZandvoortse.

Met sportieve groet,

Peter Bruining

 

Fotoalbum DeZandvoortse Masters