Dauwtrappen 2022

Peter Bruining

Hebben wij in 2021 ons dauwtraptoernooi tussen de twee Corona lockdown’s gelukkig wel kunnen organiseren al was het dan een beetje anders dan anders. Met koffie uit de achterbak, geen nazit maar een korte nastaan met een muffin en vervolgens de prijzen thuisbezorgd. Hopelijk ligt dat allemaal definitief achter ons.
Dit jaar in elk geval weer een ouderwets Dauwtraptoernooi met 56 deelnemers die allemaal op tijd voor de koffie en de thee arriveerden. En wederom een prachtige zonsopkomst en bijna allemaal vrolijke gezichten, dan weet je als wedco waarvoor je het allemaal doet.

 

Gewoon een bijzonder mooie traditie

De eerste flights stonden ruim op tijd al te trappelen van ongeduld en hadden geen aanmoediging nodig om mooi op tijd te vertrekken. De wedco’s konden snel even alles opruimen en zelf ook in de rij op de tee gaan staan. Alles en iedereen was er klaar voor … alhoewel, waar was Merel? Onze Merel was waarschijnlijk nog een beetje slaperig en miste daardoor de afslag Spaarnwoude en dan rij je zo de tunnel in, die je vervolgens via wat klaverblad acties ook weer uit moet rijden. Maar ze was er toch nog op tijd, en dat telt.

Door de start op A en B kom je elkaar op de kruising tegen en dat geeft soms al een beeld van het wedstrijdverloop. Flights met overwegend dames hebben toch een bijzonder geluidsniveau, maar of dat over de wedstrijd ging?
Zo rond 10:00 was iedereen binnen en hadden de meesten al genoten van de riante appeltaart met slagroom en koffie of thee. Geen Marion kwaliteit, maar toch wel veel lekkerder dan een muffin.
Ook de prijsuitreiking kon weer buiten op het terras. Er waren nog al wat bijzondere scores gemaakt.
38 stableford punten was een favoriete score, bij maar liefst  zes spelers stond dit op de kaart. Maar allerbeste was mijn eigen Marina, met 40 punten werd zij eerste.
En ook wel leuk om het Pulsar horloge van onze winkel Niestadt juweliers in Lisse te winnen. Conny Scholten werd tweede met 39 punten en zij kreeg een zilveren armband evenals Maartje Loos met 38 punten. Vonn en Marjo hadden ook 38 punten maar d.m.v. Ingewikkelde berekeningen eindigde zij als vierde en vijfde. Vonn kreeg een greenfee bon van Spaarnwoude en Marjo een mand met heerlijkheden van Toko Vonn.

De neary werd zowel door de dames als de heren niet geslagen. Hermine stelde voor een 21 jarige traditie te doorbreken en er een tweary van te maken. Wonderlijk, want zij had zelf wel de longest drive geslagen en kreeg daarvoor ook een greenfee bon. Met daarbij het subtiele advies om nooit aan tradities te morrelen.
De longest bij de heren ging naar Werner met een heel mooie drive op A2, tot heel dichtbij bij green. Dit leverde Werner de exclusieve Grand-Prix 2022 polo van Schulte herenmode op.
Dan de winnaars bij de heren, ook drie spelers met een score van 38. De laatste negen op de B-holes hebben de volgorde bepaald. Martin van Loon is daarvoor eerste geworden, Werner Koopman tweede en Jan Dekker derde. Zij mochten alle drie een cadeaubon van Schulte herenmode van respectievelijk 100,- , 50,- en 25,- euro mee naar huis nemen.
Er zijn nog al wat birdies gemaakt, maar één man maakte er twee en dat leverde Ko ook de felbegeerde Grand-Prix polo op.
En dan is altijd nog de prijs van Martin Spaans, de zak met ballen met enige ervaring.
Dit jaar is deze bijzondere prijs voor Merel en Bob. De zak ging vergezeld door een doosje Titleist ballen zonder ervaring.

Rest nog onze sponsoren Raymond, (de broodjes waren weer top) Toko Vonn, Schulte herenmode, Niestadt Juweliers en Martin Spaans te bedanken.

Tenslotte hartelijk dank aan Carla voor het beschikbaar stellen van haar keuken/woonkamer voor het maken van de ontbijtpakketten en natuurlijk Marina, Elly en Ingrid voor hun snij en smeedwerk.

Al met al een mooi en geslaagd dauwtrap 2022 toernooi.
Graag tot volgend jaar.
Fred & Peter