Verslag Heeren Even 16 mei

Dirk Fortuin

Er gaat een frisse wind waaien, was een van de eerste uitspraken die Peter Bruining deed bij zijn aanstelling als Wedco Heerenmatchplay. Daarna bleef het stil tot 16 mei 2018. Peter vond het een juist moment om, zelf op vakantie in Italië, die frisse wind vandaag maar eens uit de kast te halen.

Na een start in de korte broek met 24 graden, de tweede wedstrijd met regen werd het tijd om het volgende natuur element in te zetten bij de Heeren, de wind. De Heeren werden vergezeld op hun tocht naar eeuwige roem met een windkracht 5 uit het Noorden en een temperatuur van 12 graden.  Niet iets om hoi bij te roepen, maar bikkels zijn het.

De start op hole 1 werd voor menigeen een lichtelijk drama. Ballen verdwenen in het water of achter het net van de drivingrange. Geen paniek, er zijn nog 8 holes te gaan dus kansen genoeg om de opgelopen schade weer in te halen.  Hole 2 leende zich er eigenlijk niet voor.  Van de dogleg op twee werd de “dog” wel gehaald maar de “leg” gaf meer problemen met wind tegen. Menig balletje verdween in de bunker waarbij 3 spelers in de bunker geen uitzondering bleek. 

Niets aan de hand, we hebben hole 3 nog en dan met een windje mee.  Dat mee was eigenlijk schuin mee en laat het balletje dat prettig vinden, dat schuine. De fairway van hole 4 was in trek om vandaar uit de green van 3 te bereiken. Gerard Wortelboer was de eerste die de neary op de green van drie sloeg en dat werd door niemand meer overtroffen. Hij gaat met de speciale Heerenmatchplay wijn naar huis.

De flight waren zo ingedeeld dat er een evenwichtige strijd ontstond. Alejandro en Roel E streden tot de laatste hole om de winst en die werd in de richting van Alejandro geslagen. Laag houden die bal was het advies van Ton Medenblik aan Ralph. Nou is Ralph goed in hoog slaan en dat bleef hij ook doen. Ton maakte hiervan gebruik en wist een puntje van Ralph af te snoepen, all square.

Twee Wedco’s in één flight maar niet tegen elkaar – dat komt nog wel. Dirk wist Paul Jongenelen te verschalken met 2 up. Dat ging niet vanzelf. Dirks bal was op hole 6 op de weg terecht gekomen en zijn chipje lande op de green maar werd door de wind weer naar beneden geblazen.  Enige rook kwam er wel uit de oren van Dirk. Bou kon zijn slag niet slaan en moest toezien dat Rob van Straaten van hem wegliep.

Ook vermelding waard is de hole 1 van Martin en Henk Morang. Henk sloeg zijn bal in het water en dropte deze netjes op de plek waar het onheil had toegeslagen. Martin had zijn bal al beheerst bij de green neergelegd. Die is in de pocket dacht Martin. Maar nee, Henk vond het nodig om zijn chip rechtstreeks in de hole te slaan en de eerste hole werd gedeeld. Ook hier een rookwolkje uit iemands oren.

Dat Gerard Wortelboer op tik is blijkt uit zijn scores van de afgelopen tijd. Zowel bij wedstrijden binnen de club als bij de NGF competitie weet hij goed van zich af te slaan. Rick werd met 4 down terug naar het clubhuis gestuurd. Gerard en het team wensen wij heel veel succes toe bij de halve finale van de NGF competitie en wij rekenen op een finaleplaats op 25 mei op Almeerder Hout.

Ko Knol had een lastige avond. Hij moest twee tegenstanders van zich afhouden en laten die er nou net zin in hebben om met windkracht 5 Ko te testen op zijn windvastheid. Ko moest beide spelers voor laten gaan en kreeg als dank hiervoor de bal van de week.

De winnaar kwam ook uit deze flight en voor de tweede keer in successie wist Allaert Pilon de dagprijs binnen te halen.

Tot slot hadden we nog een belofte die ingevuld moest worden. 4 weken geleden sloeg Peter Specker op Hole 3 een Hole In One en de speciaal daarvoor gemaakte prijs met inscriptie werd vandaag aan Peter uitgereikt. Trots als een Pauw met 7 gouden l…… nam hij deze in ontvangst.

Op 30 mei de laatste wedstrijd voor de samensmelting met de oneven groep. Ben benieuwd tegen welk natuurelement we deze avond moeten gaan spelen.

Klik voor UITSLAG